«Σφαγή» Μαυρογιάννη-Χρίστου:«Είσαι ανιστόρητος»-«Το πιο αντιδημοκρατικό κόμμα»

22/09/2022 23:40
«Σφαγή» Μαυρογιάννη-Χρίστου:«Είσαι ανιστόρητος»-«Το πιο αντιδημοκρατικό κόμμα»

Συνεχίζονται οι προεκλογικές τηλεμαχίες των υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας, στο ΡΙΚ.

Φιλοξενούμενοι στο ντιμπέιτ της Πέμπτης (22/9) ήταν οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Χρίστος Χρίστου.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, λαμβάνοντας τον λόγο, ανέφερε ότι «απόψε συζητάμε με τον εκπρόσωπο του παρακλαδιού της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο. Χάος μας χωρίζει. Δεν μας φοβίζει η παρουσία ή η απουσία κανενός».

Τόνισε ότι «απόψε έχει μόνο έναν συνομιλητή, αφού το ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ έχουν αποδείξει ότι είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Οι δύο, όπως κάνει και αυτός που λείπει, θα αγωνιστούν για να κερδίσουν τις ακροδεξιές ψήφους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, απάντησε ότι ο Μαυρογιάννης «μάλλον αναγιγνώσκει κείμενο από την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ. Εκπροσωπεί το πιο αντιδημοκρατικό κόμμα της Κύπρου». Αφού έκανε αναφορές σε «ΔΗΣΑΚΕΛ» και σκάνδαλα εξήγησε ότι τους χωρίζουν πολλά και κατηγόρησε το ΑΚΕΛ ότι «εκπροσωπεί τα κατάλοιπα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης».

Ο κ. Νεοφύτου με τη σειρά του δήλωσε ότι βρίσκεται εδώ σεβόμενος τους πολίτες και τους συνυποψηφίους του, ενώ εξήγησε ότι δεν κάνει διακρίσεις σε υποψηφίους που υποστηρίζονται από κόμματα ή είναι ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Στη συνέχεια άφησε αιχμές σε «άλλους» που δεν πήγαν στα ντιμπέιτ, για να αποφύγουν τη συζήτηση. 

Σε σχέση με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε ότι «οι προσπάθειες επέκτασης του ΝΑΤΟ έδωσαν αφορμή στη Ρωσία να εισβάλει». Απάντησε στον κ. Νεοφύτου ότι «δεν εισηγήθηκα την ενοποίηση της ΕΕ με τη Ρωσία αλλά ενώπιον του κινδύνου για πυρηνικό πόλεμο να ανοίξουμε ξανά τις προοπτικές για κάτι θετικό. Δεν συγχωρούμε την εισβολή στην Ουκρανία».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, επεσήμανε ότι «αυτός ο πόλεμος θα ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα στα γεωστρατηγικά και τις σχέσεις των χωρών. Μια μικρή χώρα, όπως η Κύπρος, πρέπει να είναι αξιόπιστη για να κερδίσουμε πόντους».

Από την πλευρά του ο κ. Χρίστου μεταξύ άλλων καταδίκασε με ξεκάθαρο τρόπο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στο συζήτηση για το κυπριακό και τα οδοφράγματα δημιουργήθηκε νέα αντιπαράθεση, όταν ο κ. Μαυρογιάννης επιτέθηκε κατά του προέδρου του ΕΛΑΜ, κατηγορώντας τον ότι «μιλάει ανιστόρητα, παράλογα και αποπροσανατολιστικά. Δεν μπορείτε να λέτε γιατί ανοίξαμε τα οδοφράγματα».

Ο κ. Χρίστου τον ρώτησε εάν έχει δει πρόοδο στο κυπριακό μετά από τόσα χρόνια που είναι στο διπλωματικό σώμα, ενώ πρόσθεσε ότι «οι πολιτικοί μας έκαναν δώρο στους Τουρκοκύπριους το άνοιγμα των οδοφραγμάτων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, εξήγησε ότι «το καλύτερο δώρο στην Τουρκία είναι το κλείσιμο των οδοφραγμάτων», αφού αυτό θα σκοτώσει και την τελευταία ελπίδα και τα κατεχόμενα θα ενσωματωθούν στην Τουρκία.

*Η είδηση ανανεώνεται

πηγή
Category