Η Δανία διαψεύδει αποχώρηση από τη FIFA

23/11/2022 17:55
Η Δανία διαψεύδει αποχώρηση από τη FIFA
Δεν υπάρχει αλήθεια στις φήμες ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας (DBU) σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη FIFA, μετά από τη διαμάχη με την παγκόσμια συνομοσπονδία για τα περιβραχιόνια με το "OneLove", όπως δήλωσε η DBU στο Reuters.
Όπως ανέφερε το "The Athletic", η Δανία και άλλες ομάδες σκέφτονται να αποχωρήσουν από τη FIFA λόγω της σχετικής διαμάχης. Επίσης, διεθνή ΜΜΕ σημείωσαν σήμερα πως ο πρόεδρος της DBU, Γέσπερ Μέλερ, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η ομοσπονδία της χώρας του σκέφτεται να αποχωρήσει από τη FIFA, αφού η Δανία και άλλες έξι ευρωπαϊκές ομάδες απειλήθηκαν με αθλητικές κυρώσεις, εάν οι αρχηγοί τους φορούσαν το περιβραχιόνιο.
 
«Ορισμένα Mέσα Eνημέρωσης παρεξήγησαν ότι η DBU θα αποσυρθεί από τη FIFA» δήλωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας της DBU, Γιάκομπ Χέγερ, σε μήνυμα στο WhatsApp.
 
«Αυτό δεν ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου. Είμαστε επικριτικοί και δεν είμαστε ικανοποιημένοι και δεν θα ψηφίσουμε τον πρόεδρο της FIFA (Τζάνι Ινφαντίνο). Θα συζητήσουμε περαιτέρω ενέργειες με τους Σκανδιναβούς και Ευρωπαίους συναδέλφους μας» πρόσθεσε.
 
Η Δανία αντιμετωπίζει τη Γαλλία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου το Σάββατο.
 
Επίσης, η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (DFB) απάντησε την Τετάρτη στην απειλή της FIFA για κυρώσεις, προκειμένου να την αποτρέψει από το να φορέσει ο αρχηγός των «πάντσερ», Μάνουελ Νόιερ, το περιβραχιόνιο "OneLove", με tweet ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα» πριν από τον πρώτο αγώνα της Γερμανίας με την Ιαπωνία.
 
«Το να μας απαγορεύεις να φοράμε το περιβραχιόνιο με το "OneLove", σημαίνει να μας απαγορεύεις να μιλάμε. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη» έγραψε στο Twitter η DFB κατά την έναρξη του αγώνα με την Ιαπωνία, στον οποίο παρευρέθηκε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αλλά και η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για τον Αθλητισμό, Νάνσι Φέζερ.
 

 

πηγή