Υπουργικό: Παράταση στη μείωση φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

23/09/2022 11:45
Υπουργικό: Παράταση στη μείωση φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα Παρασκευή την επέκταση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου της ισχύς του μέτρου, για μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή. Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, πρόκειται για ένα από τα πολλά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση με στόχο την ανακούφιση των καταναλωτών από τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν στα καύσιμα, απόρροια της κατάστασης που επικρατεί διεθνώς.

Παράλληλα ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας από πλευράς καταναλωτών, αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να απορροφήσει πλήρως τις αυξήσεις. Σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό, σημείωσε, τονίζεται η ανάγκη της εξοικονόμησης από την πλευρά των καταναλωτών, ώστε να μειωθεί το κόστος της ενέργειας.

Σημειώνεται ότι η επέκταση του εν λόγω κοινωνικού μέτρου, είναι και αξίωση του συνόλου των καταναλωτών, καθώς και των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων του τόπου το οποίο χαρακτηρίζουν επιτακτικό, για την ελάφρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών που πλήττονται από την παρατεταμένη ακρίβεια.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέραν των 131 εκ. ΤΛ μηνιαία τα έσοδα στα κατεχόμενα από τα καύσιμα

πηγή