Πότε έρχεται το ευέλικτο ωράριο εργασίας στο δημόσιο (vid)

23/09/2022 14:35
Πότε έρχεται το ευέλικτο ωράριο εργασίας στο δημόσιο (vid)

Πριν από το τέλος του χρόνου ενδεχομένως να τεθεί σε εφαρμογή το ευέλικτο ωράριο εργασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους ανέφερε ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Στράτης Ματθαίου. Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Ματθαίου ανέφερε ότι σχεδόν υπάρχει κατάληξη στις διαβουλεύσεις με το υπουργείο Οικονομικών και εξέφρασε την εκτίμηση ότι σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή. Σημείωσε ότι αυτή η διευθέτηση θα αφορά τους εργαζόμενους στην κεντρική κυβέρνηση και όχι αυτούς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πρόσθεσε πως αυτή η εξέλιξη αναμένεται να συμβάλει ως ένα βαθμό και στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Πέραν των πιο πάνω, ο κ. Ματθαίου αναφέρθηκε στο θέμα της τηλεργασίας, επισημαίνοντας ότι θα αναμένουν την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου ώστε να εκφράσουν τις παρατηρήσεις τους επί τούτου. Ο κ. Ματθαίου τόνισε ότι η τηλεργασία θα είναι εθελοντική και πρέπει να έχει αμοιβαία οφέλη τόσο για τον εργαζόμενο, όσο και για τον εργοδότη που είναι το κράτος. Κυρίως όμως, επισήμανε, θα πρέπει να ωφεληθεί ο Κύπριος πολίτης  όταν συνδιαλλάσσεται με το δημόσιο.

Ο κ. Ματθαίου σημείωσε ότι χρειάζεται εκπαίδευση ο κόσμος που θα επιλέξει την τηλεργασία, ενώ χρειάζεται και επένδυση από πλευράς του κράτους όσον αφορά στην παραχώρηση υπολογιστών και άλλων χρηστικών εργαλείων. Σε ερώτηση κατά πόσο ο εργοδότης θα πληρώνει, το ρεύμα, τη θέρμανση ή το τηλέφωνο του εργαζόμενου όταν αυτός θα εργάζεται από το σπίτι, σημείωσε ότι όλα αυτά θα συζητηθούν όταν κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο. Εκείνο που θα πρέπει να πούμε, ανέφερε είναι ότι δεν πρέπει να μπαίνουν στο τραπέζι προϋποθέσεις που θα μπλοκάρουν την όλη προσπάθεια. Η διευθέτηση που θα γίνει θα πρέπει να είναι win-win ανέφερε χαρακτηριστικά τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τον εργοδότη.

 

 

πηγή