Πόσο κοστίζει μια βδομάδα στο ξενοδοχείο

05/07/2021 07:50
Πόσο κοστίζει μια βδομάδα στο ξενοδοχείο

Αρκετοί είναι οι Κύπριοι που υπολόγιζαν αυτό το καλοκαίρι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για τις διακοπές τους. Ωστόσο η πανδημία και οι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού καθιστούν επισφαλή την επιλογή αυτή και βάζουν πολλούς σε δεύτερες σκέψεις αναφορικά την προοπτική των διακοπών στο εξωτερικό.

Υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψει η πανδημία, αρκετοί Κύπριοι εν μέρει κατ’ επιλογή και εν μέρει ελέω ακριβώς της πανδημίας, θα περάσουν τις διακοπές τους εντός Κύπρου.

Ωστόσο για να «κλειδώσει» η επιλογή του χώρου και του χρόνου των διακοπών, πρέπει οι οικονομικές δυνατότητες του καθενός να του το επιτρέπουν.

Το Economy Taday, έκανε τη δική τoυ έρευνα αγοράς για την περίοδο Ιουλίου με αρχές Αυγούστου και επίσης για την βδομάδα του Δεκαπενταύγουστου. Μέσα από γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα, βρήκε και παρουσιάζει τις τιμές των ξενοδοχείων, τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων στις παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές της ελεύθερης Κύπρου. Υπογραμμίζεται ωστόσο ότι οι κρατήσεις μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες είναι κατά τι πιο αυξημένες (ενίοτε και άνω του 20%) απ’ ό,τι οι απ’ ευθείας κρατήσεις με τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Οι τιμές που αναγράφονται πιο κάτω αφορούν διαμονή τριμελούς οικογένειες (γονείς με ένα παιδί), με πρόγευμα και για περίοδο εφτά διανυκτερεύσεων. Σημειώνεται ακόμη ότι οι τιμές που αναγράφονται είναι «μέσες τιμές» κάτι που συνεπάγεται ότι υπάρχουν ξενοδοχείο όπου το κόστος διαμονής στις διάφορες περιοχές, είναι σαφώς πιο χαμηλό απ’ το αναγραφόμενο.

Για επτά διανυκτερεύσεις την περίοδο Ιουλίου – αρχές Αυγούστου οι τιμές ανά περιοχή και κατηγορία ξενοδοχείου είναι οι εξής:

 

  • Πρωταράς 

880 ευρώ – 3άστερα

1200 ευρώ – 4άστερα

1550 ευρώ – 5άστερα

 

  • Αγία Νάπα

870 ευρώ – 3άστερα

1650 ευρώ – 4άστερα

2015 ευρώ – 5άστερα

 

  • Πάφος

775 – 3άστερα

1200-4άστερα

1920-5άστερα

 

  • Λεμεσός

800 – 3άστερα

1425- 4άστερα

2680 – 5άστερα

 

  • Λάρνακα

680 – 3άστερα

1200 - 4άστερα

1500- 5άστερα

 

Για την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, περίοδος κατά την οποία η ζήτηση φτάνει στο αποκορύφωμά της, οι τιμές είναι κάπως πιο αυξημένες. Για επτά διανυκτερεύσεις, ανά κατηγορία και περιοχή, το κόστος είναι: 

 

  • Πρωταράς

1000 – 3άστερο

1800- 4άστερο

2000-5άστερο

 

  • Αγία Νάπα

1080 – 3άστερο

1450- 4άστερο

2055- 5άστερο

 

  • Πάφος

1040 – 3 άστερο

1460 – 4άστερο

1780- 5άστερο

 

  • Λεμεσός

1035 – 3άστερ

1515- 4άστερ

2803- 5άστερα

 

  • Λάρνακα

710 – 3άστερο

1180-4άστερο

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές πριν προχωρήσουν σε κρατήσεις καλό είναι να αναζητήσουν τις διάφορες προσφορές που υπάρχουν από πολλά ξενοδοχεία, στις ιστοσελίδες των ίδιων των ξενοδοχείων ή ακόμη και δια τηλεφώνου.

Αυξημένα μέτρα προστασίας – Εμβόλιο ή τεστ 72 ωρών για ξενοδοχοϋπαλλήλους

Ως προς τις επιφυλάξεις που υπάρχουν λόγω της εκ νέου έξαρσης της πανδημίας στην Κύπρο, πληροφορίες της Σημερινής από τον ΠΑΣΥΞΕ, υπογραμμίζουν ότι «οι Ξενοδόχοι τηρώντας στο έπακρο όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και με επιπλέον εσωτερικούς κανονισμούς υγειονομικής προστασίας, εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή προστασία για τους επισκέπτες αλλά και τους εργαζομένους τους».

Είναι ενδεικτική εξάλλου η τελευταία ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ προς τα μέλη του. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην εν λόγο ανακοίνωση ότι «κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων από την έξαρση των κρουσμάτων που επηρέασαν τους επιδημιολογικούς δείκτες στη χώρα μας, παραθέτουμε τις ακόλουθες εισηγήσεις/κατευθύνσεις του Συνδέσμου μας:

Προτρέπονται τα Μέλη όπως τηρούν αυστηρά και ευλαβικά τα Πρωτόκολλα Προορισμού, καθώς και τα Υγιειονομικά Πρωτόκολλα που διέπουν τη λειτουργία των Ξενοδοχειακών Μονάδων.

Παρακαλείσθε όπως προτρέπετε το Προσωπικό σας για τον εμβολιασμό του και σε διαφορετική περίπτωση, να υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού,, κάθε 72 ώρες, ως και οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για Safe Pass.

Επιπρόσθετα, από 1/7/21, θα πρέπει να ελέγχονται αυστηρά οι πελάτες, κατά την άφιξη τους, από εξουσιοδοτημένα άτομα της κάθε μονάδας, παρουσιάζοντας Safe Pass ή το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid (EUDCC) όταν αυτό εγκριθεί για χρήση και στο εσωτερικό της χώρας.

πηγή