ΥΠΠΑΝ: Αχρείαστες οι διαμαρτυρίες-Δεν υπάρχει περιθώριο να μην δεχτούμε

14/01/2022 13:10
ΥΠΠΑΝ: Αχρείαστες οι διαμαρτυρίες-Δεν υπάρχει περιθώριο να μην δεχτούμε

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας ο Υπουργός Παιδείας , Πρόδρομος Προδρόμου είπε πως  κατά διάρκειας της, έγινε ενημέρωση για την διαδικασία χειρισμού της λειτουργίας των σχολείων για τις διαδικασίες με τις αντικαταστάσεις. «Δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν πλήρως τα μέλη της επιτροπής για τις πραγματικά πολύ δύσκολες διαδικασίες όπου ακολουθούνται».

 

Σημείωσε πως, παρά τα προβλήματα είναι ευτυχές ότι την πρώτη βδομάδα καταφέραμε να λειτουργούν όλα τα σχολεία και να έχουμε εκπαιδευτικούς, ούτως ώστε να μπορούν μετά από αρνητική διάγνωση να μπορούν να βρίσκονται στην τάξη.

Σχετικά με το μέτρο Test to Stay, ο κος Προδρόμου είπε πως το Υπουργείο Υγείας εξετάζει τις πρακτικές για εφαρμογή του μέτρου θα έχουμε μία ενημέρωση την Δευτέρα το απόγευμα σε σύσκεψη με εκπαιδευτικές οργανώσεις και γονείς.

Σημείωσε πως, θα μας παρουσιάσει το Υπουργείο Υγείας τον τρόπο που θα διενεργείται το επιπλέον τεστ. «Αυτή την πρόταση δεν έχει περιθώριο να μην την αποδεχτούμε. Λαμβάνουμε συνέχεια τα μέτρα που εισηγείται η επιστημονική ομάδα. Δεν είναι θέμα διεκδικήσεων αλλά να έχουμε μία έγκυρη λύση».

«Ήδη έχει φανεί ότι οι διαμαρτυρίες ήταν αχρείαστες για το ότι οι εκπαιδευτικοί θα προχωρούν στην διάγνωση των τεστ ήταν αβάσιμες».

«Έχουμε παρευρεθεί στα σχολεία είναι ένας μεγάλος αριθμός πέραν των 7 χιλιάδων μαθητών και είχαμε ένα 7% των παιδιών απουσίες. Αυτά τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μετά της συμπλήρωση της εξετάσεις τετραμήνων να παρακαθίσουν στη δεύτερη σειρά», είπε τέλος ο κος Προδρόμου.

Διαβάστε επίσης: Ένταση στην Επ. Παιδείας για Test to Stay και κρούσματα στα σχολεία
 

πηγή
Category