Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στην Άλασσα - Καίγεται μεγάλος αριθμός οχημάτων

23/09/2022 19:35
Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στην Άλασσα - Καίγεται μεγάλος αριθμός οχημάτων

Διαχειρίσιμη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή της Άλασσας.

 

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά κατεύκασε συνολική έκταση περίπου ενάμιση τετραγωνικού χιλιομέτρου από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα.

Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς οι Πυροσβεστικές δυνάμεις προστάτευσαν υποστατικά που κινδύνευσαν, συμπεριλαμβανομένων αποθηκών, πρατηρίου βενζίνης και Βιολογικού Σταθμού.

Όπως σημειώνει, η πυρκαγιά αυτή την ώρα συνεχίζει να υφίσταται στο σκουπιδότοπο Βατί που η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων καθίσταται δύσκολη και επικίνδυνη, αλλά και στο υποστατικό ανακύκλωσης παλαιών οχημάτων όπου καίγεται μεγάλος αριθμός οχημάτων.

Οι δυνάμεις κατασβήνουν με μεγάλες ποσότητες νερού και αφρού τα εμπλεκόμενα στην πυρκαγιά οχήματα , προστατεύουν το υποστατικό διαχείρισης της ανακύκλωσης και η εταιρεία καθ' υπόδειξη της Πυροσβεστικής, μετακινεί οχήματα που δεν ενεπλάκησαν στην πυρκαγιά σε ασφαλή χώρο.

Άλλες δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν για πλήρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς, κατάσβεση μικρών εστιών και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Οι δυνάμεις θα επιχειρούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Διαβάστε επίσης 

Μάχη με τις φλόγες στην Άλασσα - Επιχειρούν 9 πτητικά μέσα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

πηγή
Category