ΒΙΝΤΕΟ: «Θα έχουμε σοβαρά προβλήματα … Στη Μέση περισσότερα τα κρούσματα»

26/11/2021 08:50
ΒΙΝΤΕΟ: «Θα έχουμε σοβαρά προβλήματα … Στη Μέση περισσότερα τα κρούσματα»

Σίγουρος ότι η επόμενη μέρα που θα τεθούν σε ισχύ οι αποφάσεις τις Κυβέρνησης, μετά και την δημοσιοποίηση της νέας εγκυκλίου, θα φέρει σοβαρά προβλήματα στα δημοτικά είναι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή.

 

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο κος Χριστοφή είπε πως είναι μεγάλος ο αριθμός γονέων που αντιδρούν τόσο για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας αλλά και για τη διενέργεια rapid τεστ.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η νέα εγκύκλιος για λειτουργία Δημοτικών – Τι ισχύει για SafePass

«Δεν θέλω να το σκέφτομαι αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Νομίζω πως η απόφαση πάρθηκε εν βρασμώ ψυχής και χωρίς εμπεριστατωμένη μελέτη», είπε.

Πρόσθεσε πως οι αποφάσεις δείχνουν περίτρανα  ότι την ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων την έχουν αυτά τα παιδιά.  «Έχουμε πει πάρα πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες ότι η χρήση η μάσκας θα φέρει σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία και είχαμε ζητήσει από την αρχή αύξηση των διαγνωστικών ελέγχων στα δημοτικά», ανέφερε ο κος Χριστοφή.

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας ο κος Χριστοφή είπε πως ζήτησαν από το αρμόδιο υπουργείο να δοθούν οι αριθμοί των θετικών περιστατικών στα δημοτικά. «Στα σχολεία της Μέσης εκπαίδευσης που γίνεται χρήσης μάσκας έχουμε περισσότερα κρούσματα σε σύγκριση με τα δημοτικά», είπε τέλος.

Διαβάστε επίσης: Δρ. Ηλία: «Αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις γονιών-Βαδίζουν σε λάθος μονοπάτια»

πηγή
Category