Αντιδρούν για τα PCR στα Πανεπιστήμια-«Εισήγηση Πρυτανικού Συμβουλίου»

18/08/2021 10:30
Αντιδρούν για τα PCR στα Πανεπιστήμια-«Εισήγηση Πρυτανικού Συμβουλίου»

Έντονη είναι η αντίδραση από μερίδα φοιτητών για την πρόταση που προωθείται για φυσική παρουσία τους στις αίθουσες των δημόσιων Πανεπιστημίων της χώρας με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου(PCR).

 

Ο φοιτητές κάνουν λόγο για διάκριση και για υψηλό κόστος που θα επωμίζονται ώστε να έχουν φυσική παρουσία στις σχολές τους.

Διαβάστε επίσης: Προδρόμου: Προς συζήτηση η χρήση μάσκας στα Δημοτικά-Καμία τελική απόφαση

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, ομάδα φοιτητών με την ονομασία «Φοιτητές εν δράσει», με επιστολή τους προς του αρμόδιους εξέφρασαν απογοήτευση και ανησυχία. 

«Το να απαιτείται από τους φοιτητές για να μπορούν να μπορούν να εισέρχονται στα πανεπιστήμια του SafePass το οποίο περιλαμβάνει μόνο αρνητικό μοριακό τεστ κάθε 72 ώρες ή κάρτα εμβολιασμού.. αποτελεί καταπάτηση συνταγματικά κατοχυρωμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο των φοιτητών όσο και των γονέων και κηδεμόνων τους…» , σημειώνουν.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Τσιούτης ξεκαθάρισε πως η πρόταση για τη διενέργεια μοριακών εξετάσεων και όχι rapid test στα πανεπιστήμια, αποτελεί εισήγηση του Πρυτανικού Συμβουλίου.

Πάντως, σε προηγούμενη παρέμβασή την Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Παναγιώτης Ζαφείρης μετά από σχετική συνάντηση ανέφερε πως «οποια επιλογή και να υπήρχε θα υπήρξε κάποιο κόστος αλλά με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η ασφάλεια παρουσίας με φυσική παρουσία στα Πανεπιστήμια. Είναι μια προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος. Υπάρχει και μια εναλλακτική που αυτή είναι ο εμβολιασμός».

Διαβάστε επίσης: Προκρίνουν PCR για επιστροφή φοιτητών με φυσική παρουσία στα Πανεπιστήμια
 

πηγή
Category